Voorkom bedrijfsschade via een TSCM sweep

Een TSCM sweep wordt toegepast door een expertisebureau gespecialiseerd in counter of contra spionage, en vindt plaats bij vermoedens van industriлle spionage of bedrijfsspionage. TSCM staat voor Technical Surveillance Countermeasures en omvat het fysiek en technisch inspecteren van gebouwen en apparatuur, door middel van state of the art anti afluisterapparatuur. Een professioneel TSCM team zal uw bedrijf doorzoeken en controleren op de aanwezigheid van ongewenste opname apparatuur zoals bv een zender, een spy camera, een gps tracker, een verborgen microfoon, enz.

Een professioneel TSCM sweep team
bestaat uit minstens 2 experten!

Wanneer uw TSCM service provider aankomt met maar 1 persoon en met maar enkele stukken aan opsporingsmateriaal, dan heeft u de verkeerde keuze gemaakt. Een expertisebureau bestaat uit minstens 2 gekwalificeerde individuen. Beide individuen dienen een zeer accurate kennis te hebben van de huidige technologie en bedreigingen.
Als u het juiste bedrijf heeft gekozen, heeft het senior management en uw veiligheidsofficier er alle belang bij nota te nemen van de diepgaande kennis en expertise van de TSCM professionals. U moet in staat zijn om alle veiligheidsproblemen openlijk met hen te bespreken, opdat men het juiste dreigingsniveau zou kunnen bepalen.
Het outsourcen van TSCM diensten houdt gevaar in omdat de privacy en continuïteit van uw bedrijf verloren kan gaan. Indien uw veiligheidsofficier geen inhouse kennis heeft van wat TSCM inhoudt, dan dient u beroep te doen op een professioneel TSCM sweep bedrijf, indien mogelijk één met een clearance ‘niveau geheim’ uitgevaardigd door de NVO.

TSCM apparatuur

OSCOR

Elektronische spectrum analyzer die binnen enkele seconden frequenties ontvangt van 10 kHz tot 24 GHz. Na analyse van de in kaart gebrachte frequenties kunnen mogelijk verdachte transmissies opgespoord worden.ORION

Non Linear Junction Detector dewelke overbodige op stroom geschakelde (opname)apparaten detecteert die meeliften met het aan- of uitschakelen van echte elektronische apparaten zoals bv een telefoon of computer.TALAN

Betekent een doorbraak in de telefoonlijntesten want bevat verschillende soorten testen inclusief spanning, stroom, weerstand en capaciteitstesten, NLJD, FDR en Digitale Demodulatie technologie in één toestel.CPM 700 Deluxe

Een counter surveillance probe apparaat dat werkt tot 12 Ghz en alle grote categorieлn van afluisterapparatuur opspoort, zijnde kamer-, telefoon- en lichamelijk gedragen afluisterapparaten dewelke conversaties uitzenden.Video Pole Camera

Een video paal camera of pole camera helpt de operator met het inspecteren van moeilijk te bereiken objecten owv de hoogte of afstand, zoals bv lichtarmaturen of valse plafonds, zonder gebruik te moeten maken van ladders.Boroscoop

Een boroscoop of inspectiecamera maakt het mogelijk om u een blik te geven in het binnenleven van machines en apparaten en is daarmee het ideale werkinstrument voor visuele controle van kleine, smalle gaten en ontoegankelijke holtes.Spy finder

De Spy Finder lokaliseert uiterst kleine verborgen camera’s zoals PinHole lenzen, zowel met als zonder draad gevoed, door middel van het uitzenden van rood licht dat op de lens van de verborgen camera terug gekaatst wordt.Lichttoepassingen

Licht wordt ingezet bij het zoeken naar apparaten die bv in een muur werden ingewerkt. Rood licht, wit licht of violet licht maken voor het blote oog onzichtbare werken zoals herbepleistering of herverfde muurdelen, zichtbaar.Wat wordt geïnspecteerd tijdens een TSCM sweep?

Tijdens de sweep zoekt men naar apparaten en technieken die gesprekken of beelden kunnen registreren of uitzenden. Deze kunnen verborgen zitten in voorwerpen zoals pennen, computermuizen en meubilair of ingebouwd zitten in aangedreven apparaten zoals stopcontacten, telefoons, computerschermen, enz.

Burelen

Vergaderzalen, kantoren en burelen van kader- en bestuursleden dienen primair aan een TSCM sweep te worden onderworpen.

Secretariaat

Op nummer 2: de werkruimte van persoonlijke assistenten, secretarissen en directe uitvoerenden van kader- en bestuursleden.

Gemeenschappelijke ruimtes

Niet te vergeten: toiletten en liften, de koffiezet en andere publieke ruimtes. Hier worden vaak gevoelige gesprekken gevoerd.

Elektronica toepassingen

Een gekwalificeerde elektrotechnieker dient alle aansluitingen, leidingen, verlichting en elektronische apparaten te inspecteren.

Telefooncentrale

Telefoonsystemen kunnen eenvoudig en snel omgebouwd worden tot afluistersystemen. Enkel specialisten kunnen deze systemen opsporen.

Computers

Computers worden vaak omgebouwd tot afluisterapparatuur. De detectie ervan dient echter te worden uitgevoerd door een IT-expert.Hoe en wanneer sweepen?

Een TSCM sweep wordt uitgevoerd in functie van de topografie van het gebouw. De inspectie mag niet enkel ’s nachts plaatsvinden, wanneer iedereen het gebouw heeft verlaten, maar bij voorkeur ook overdag.